Medlem

Välkommen i klubben!

Nybörjare, elitryttare eller du behöver inte ens vara ryttare eller hästägare. Har du bara intresse för vår verksamhet är du hjärtligt välkommen i Helsingborgs Fältrittklubb! För att delta i ridskoleverksamheten på Helsingborgs Fältrittklubb måste du vara medlem HFRK.

Bli medlem

Medlemsavgifter 2024 
Senior: 550kr
Junior t.o.m. 18 år: 375kr

Frågor gällande medlemskap: kansliet@hfrk.nu 

Medlemsförmåner

Försäkrad via Folksam vid all aktivitet i och kring Hästsportens hus. Vid tävlingar som arrangeras av HFRK finns det alltid ett visst antal starter som HFRK-medlemmar prioriteras för. Bättre pris på ridhusavgift, vissa träningar har ett bättre pris för medlemmar.

Kurser / utbildningar

Vi har ett flertal tillfällen under året med både hopp- och dressyrträning. Vi kommer regelbundet lägga ut när nästa tillfälle ges. Som medlem i HFRK har du förtur.

Kontakta gärna kansliet@hfrk.nu om du är intresserad eller har frågor.

Försäkringar

Folksam olycksfallsförsäkring
Olycksfallsförsäkring för dig som rider. Du som är medlem i en förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet är olycksfallsförsäkrad i Folksam.

Försäkringen ger dig ett bra grundskydd om du råkar ut för en skada när du rider och är en medlemsförmån framtagen i samarbete med Svenska Ridsportförbundet.

Försäkringen gäller vid olycksfallsskada som inträffar under:

  • aktivitet anordnad av Svenska Ridsportförbundet, dess distriktsförbund, medlemsförening eller i samverkan med medlemsförening.
  • Enskild ridning och träning.
  • Direkt färd till och från verksamhet enligt ovan.
  • Om träning/tävling anordnas på annan ort än hemorten (även utomlands) gäller försäkringen också under resor och vistelse i samband med sådan resa.


Anmäl skada så här:

Är du medlem eller målsman och vill anmäla en olycksfallsskada? Ring 0771-950 950 – säg att du är medlem i Svenska Ridsportförbundet. Du kan också anmäla olycksfallsskada på folksam.se/ridsport

Rida i lag

HFRK har anmälda lag i både hoppning och dressyr på olika nivåer i de serier som Svenska Ridsportförbundet arrangerar varje vår och höst. Är du intresserad att vara med i ett lag, hör gärna av dig till laget@hfrk.nu

Klubbkläder

Oavsett om du är en aktiv ryttare eller en entusiastisk supporter, kan du nu stolt visa ditt engagemang genom att bära våra exklusiva kläder. Klicka på knappen nedan för att komma igång med din beställning och visa din tillhörighet till vår fantastiska klubb.

Hippocrates

Hippo Academy
För att underlätta dig som elev använder vi oss av ett digitalt system för betalningar och kommunikationen med dig.

Logga in i Hippo Academys Elevportal:

För dig som vill börja rida på ridskolan så klicka på denna knapp för att lägga till er i systemet:

Ditt användarnamn är din mailadress.
Lösenord: ridsportenshus (Du byter lösenord första gången du loggar in)
Ridskolans kod: HFR

Tänk på att du ändrar till ett personligt lösenord under inställningar vid din första inloggning.

Viktig info om fakturering

  • Du abonnerar en plats för hela terminen.
  • Har du inte fått din faktura så kika i din skräppost, den är skickad ifrån hippocrates.se.
  • I portalen kan du själv bestämma hur du vill delbetala*. Det är inga räntor på fakturorna.
  • Har du inte fått något mail så har vi inte fått din mailadress. Hör av dig till ridskolans mail kansliet@hfrk.nu direkt, ring kansliet eller prata med din instruktör.
  • Har ni frågor som rör Hippo Academy eller fakturor så skicka dem på mail till kansliet@hfrk.nu


Friskvårdsintyg

Ni kan hämta ut erat eget intyg i Hippocrates. Logga in enligt ovan och under ekonomifliken kan ni hämta ut friskvårdskvitto på er ridning. Detta kan endast ske när fakturan är betald. Vi kan tyvärr inte lösa andra underlag på kvitton.

Betalservice

Här kan du enkelt hantera betalningar för ridläger, anmälningsavgifter, privatlektioner, anläggningskort mm.