Tävling
Våra tävlingar
HFRK´s har en lång tradition att arrangera tävlingar på alla nivåer från nybörjare till Grand Prix inom både hoppning och dressyr för ponny och häst. Vi eftersträvar att kunna arrangera tävlingar på alla nivåer i de discipliner som är knutna till Svenska Ridsportförbundet. Vi är speciellt stolta och glada över alla frivilliga funktionärer som ställer upp när vi arrangerar tävlingar, utan Er – inga tävlingar.
Tävlingskalender
Vi vill arrangera trygga och säkra tävlingar där alla trots prestation ska känna glädje, uppskattning och utmaning på sin nivå.
Vi har många tävlingsekipage som representerar klubben på alla nivåer – det är vi också väldigt stolta och glada för. För kommande tävlingar se kalender här:
Anläggningsskiss
Vi finns på Depågatan 128, 254 64 Helsingborg, Visa karta »
Klicka på bilden för att förstora.
Anläggningsregler
För att alla ska trivas hos HFRK
- Hälsar vi på varandra, stora som små. Vi hjälper varandra och visar hänsyn.
- Har vi mod att säga ifrån när någon, häst eller människa, behandlas fel (länk till Wistleblower)
- Talar vi väl om varandra och kommenterar varandra positivt när vi finns på anläggningen.
- Gläds vi åt varandras framgångar och stöttar varandra i motgångar.
- Har vi nolltolerans mot mobbning.
- Använder vi vårdat språk både på anläggningen och i sociala medier.
- Är vi rädda om vår och varandras utrustning.
Våra regler i Ridsportens Hus
- Ridning sker med hjälm.
- Hästar som beträder anläggningen ska inneha ett godkänt vaccinationspass.
- Ridning sker utan mobiltelefon. Mobiltelefonen hanterar man avsuttet.
- Uppkalla uppmärksamhet innan du går in eller ut ur ridhuset.
- Upp- och avsittning samt utrustningskorrigering utförs innanför spåret så att andra kan rida utanför.
- Hästar som gästar anläggningen ska utrustning tas av och på i volten.
- Utrustning förvaras på anvisad plats vid täckeshängare i och utanför ridhusen. Utrustning förvaras inte på sargen/dörren eller på marken.
- Håll till höger vid möte i- och utanför ridhuset
- Skritta innanför spåret så att övriga ryttare som rider i andra gångarter kan rida obehindrat.
- Endast en verksam instruktör tillåts åt gången.
- Har du plockat fram bommar eller hinder, plocka undan efter dig.
- Vid all ledig (obokad) tid i ridhuset är alla välkomna som innehar anläggningskort eller är uppstallade på anläggningen.
- Vid hoppning får man inte bygga fram en stor bana då andra hindras från att nyttja ridhuset på obokad tid.
- Ridning har företräde framför longering och tömkörning.
- Vid longering skall hästen ha träns eller kapson. Endast en häst longeras åt gången om ridande ekipage finns i ridhuset. Återställ underlaget efter longering.
- Inga hästar som inte är permanent uppstallade på anläggningen får beträda stalldelarna.
- Barnvagnar och hundar får ej vara på våra ridbanor när de nyttjas av hästar.
- Hundar måsta vara kopplade på hela anläggningen.
- Rökförbud på anläggningen.
- Mocka alltid efter din häst!
Sport- & tävlingsgruppen
Ansvarig sammankallande: Susanne Hagman
Jennie Borg
Malin Wahlström Fält
Git Johansson
Kim Fors
Marie Svensson
Alla frågor gällande tävling, boende, uppstallning etc. ställs direkt till Tävlingskommitén som nås på tavling@hfrk.nu
Rida i lag
HFRK har anmälda lag i både hoppning och dressyr på olika nivåer i de serier som Svenska Ridsportförbundet arrangerar varje vår och höst. Är du intresserad att vara med i ett lag, hör gärna av dig till laget@hfrk.nu
Mat & möten
HFRK erbjuder flera olika möjligheter vad gäller mat och möten men även under tävlingar och olika arrangemang är mat och god fika en viktig del av ett besök hos oss.
I vår cafeteria erbjuder vi fika, drycker och lättare rätter som smörgås, baguetter, toast, panini mm. Cafeterian har alltid något gott till fikan som nygräddade kanelbullar, morotskaka och ett guldkantssortiment.
Hösten 2023 öppnade vi vår nyrenoverade restaurang i Ridsportens hus. Restaurangen är belägen 1 trappa upp i en stor härlig lokal med högt i tak med stora panoramafönster mot våra 2 fina ridhus. Här finns plats för 70 ätande gäster. Inredning färg och form är valt med omsorg, modern med hög trivselfaktor.
Vår restaurang är öppen under de flesta tävlingar och vid olika aktiviteter.
Restaurangen är en härlig mötesplats för olika events, arrangemang och konferensmöjligheter i olika storlekar. Vi har även tre olika mötesrum; Hagen; Spiltan och Styrelserummet med plats för upp till 20 personer.
Är du intresserad av att boka ett möte, aktivitet eller ett arrangemang så kontakta oss för ett förslag utifrån dina önskemål.
Varmt välkommen att kontakta oss!
Vänliga hälsningar Marie Stein, verksamhetschef
E-mail: verksamhetschef@hfrk.nu
Tävla för HFRK
Vi har många tävlingsekipage som representerar klubben på alla nivåer – det är vi väldigt stolta och glada för. Är du intresserad att veta mer kontakta gärna tavling@hfrk.nu vi tar gärna emot nya tävlingsekipage.
Funktionär
HFRK arrangerar tävlingar inom hoppning och dressyr. Det är allt från mindre klubbtävlingar till större internationella tävlingar.. Gemensamt för alla tävlingar är att klubben behöver funktionärer som hjälper till! Att vara funktionär vid HFRK:s tävlingar är ett jättebra sätt att få nya kamrater och att bygga gemenskap för alla så som elev på ridskolan eller som privatryttare. Det är också ett viktigt sätt att som medlem bidra till att trygga föreningens ekonomi.
För varje tävlingsdag behövs det cirka 25 frivilliga funktionärer vid en hopptävling. På en dressyrtävling krävs det något färre funktionärer. Det är viktigt att fylla på med energi för att orka med! När du ställer upp som funktionär på våra tävlingar så kommer du att bli en del av ett härligt gäng samt att föreningen står för fika och mat under dagen. Vid större tävlingar har vi även ett funktionärsrum där det alltid finns något att fylla på energin med!
Vad krävs för att bli funktionär? Du behöver inte ha erfarenhet för de flesta av sysslorna. Vi introducerar och ger dig anpassad utbildning för att känna dig trygg i att vara funktionär. Ett glatt humör och en hjälpande hand till de tävlande och publik är alltid uppskattat. Vi alla hjälps åt för att skapa det bästa av tävlingsdagen. Ungdomar/barn under 12 år bör inte stå på banan och de som är under 18 år ska alltid bära hjälm.
Bli en av oss – bli Funktionär du också!
Är du intresserad av få veta mer om att bli funktionär anmäl ditt intresse här.